Chili is de grootste exporteur van wijnen uit Zuid Amerika en wereldwijd alleen overtroffen door Frankrijk, Spanje en Italië, met veelzijdige wijnen van druiven als Cabernet Sauvignon, Chardonnay en de vlaggenschip druif Carmenère!

Een Chileense wijn is altijd goed tegen een fantastische prijs/kwaliteit verhouding maar er is meer! Chili beschikt over een groeiend aantal ‘boutique’ wijnen en wijnen van een ‘premium’ en ‘high premium’ wijnen. Veel nieuwe ‘onbekende’ gebieden in Chili produceren elegante, authentieke wijnen welke verrassend inzetbaar zijn voor diverse momenten.

Met ProChile NL ga ik de samenwerking aan om onafhankelijk verslag te doen over diverse Chileense wijnenproducenten, productiegebieden, druiven en nog veel meer via sociale media en hiervan volgt natuurlijk ook een blog!

Wat is ProChile?

Dit is een instelling van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Chili die verantwoordelijk is voor het promoten van het exporteerbare aanbod van Chileense goederen en diensten. Wereldwijd zijn er verschillende afdelingen verbonden met de nationale ambassades.  Ook in Nederland heeft men afgevaardigde van deze organisatie, genaamd ProChile NL. Dit Chileense exportpromotiebureau werkt samen om actief de verbinden te leggen tussen Chileense en Nederlandse bedrijven op het gebied van handel, investeringen en toerisme.

Op korte termijn lees je meer over mijn nieuwe samenwerking en over de fantastische wijnen uit Chili!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial