Wijnjournalist Rémy Charest schreef voor daily.sevenfifty.com een mooi onderzoeks artikel waarin hij toelicht wat alternatieve gisten kunnen doen ter vervanging van sulfieten.

Wat is sulfiet?

Sulfiet ook wel Zwaveldioxide (SO2) genoemd werkt in de wijn als antibacterieel en antioxidant middel, het zorgt voor minder schimmelziekten en ander ongedierte in de wijngaard. Maar het heeft ook veel nadelen zoals het aantasten van fruit aroma’s in wijn en ook voor medewerkers in de wijngaard en het wijnbedrijf kan het voor irritatie zorgen bij blootstelling van een grote hoeveelheid. De consument kent het vooral om dat het veel hoofdpijn zou bezorgen, terwijl in het frietje van de fastfoodketen, het rode blikje cola en in het gedroogde fruit van de groentewinkel meer sulfiet per eenheid zit…..

Zonder het hele artikel te citeren deel ik graag met jullie de link klik hier.

Alle rechten en complimenten aan Wijnjournalist Rémy Charest voor daily.sevenfifty.com

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial