Het segment ‘canned wines’ blijft meer groeien dan andere formaten, in belangrijke mondiale markten zoals de VS, maar ook het vaste land van Europa. Bijzonder om te zien, zeker in een tijd waarin het wijnvolume afvlakt of afneemt. Maar juist daarom is het misschien geen verrassing dat dit formaat veel aandacht trekt, net als in andere categorieën van alcoholische dranken zoals mixdranken of ready to drink cocktails.

Voor de consument zijn de voordelen van deze opkomende verpakking duidelijk. Kleiner, lichter maar ook duurzame (net zo recyclebaar als glas). Veel jonge consumenten staan ​​open voor meer onderscheidende verpakkingsontwerpen, waardoor deze verpakking perfect is voor ‘sociaal’ drinken buiten, wat een groeiende gelegenheid is tijdens Covid-19.

Ook voor de detailhandel zijn er voordelen. Blikjes nemen minder ruimte in beslag in schappen en de koelkasten, zijn lichter (minder vervoerskosten) en verkrijgbaar in diverse formaten. Als het in de speciaalzaak wordt verkocht, zijn er ook meer mogelijkheden om een ​​hogere marge te maken dan een standaardfles van 750 ml normaal zou bieden.

Wat zijn die overwegingen dan?

 1. ‘Het is niet zomaar dezelfde wijn maar in een blikje’.
  • Benut de diverse segmenten en expirimenteer met andere verpakkingen en andere wijnen
 2. Benut de groei in ‘premiumisatie’.
  • Het premium segement zal ook in deze categorie groeien, stap tijdig in!
 3. Benut de huidige mogelijkheden voor RTDs voor wijn.
  • Groei mee en profiteer van de brede groei van Ready To Drink dranken.
 4. Bestaande wijnmerken kunnen succesvol uitbreiden naar het blikformaat.
 5. Focus op de diepte in plaats van de breedte van de distributie.
 6. Canned wine is een manier om in de trend van een laag alcoholpercentage te komen.
WI Graphic Wine Packaging Consideration Rates 1030x584 - 6 key factors wine businesses should consider when evaluating the opportunity for wine in cans

Source Wine Intelligence and full article in English click here

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial