De oogsttechnologie is de afgelopen halve eeuw drastisch veranderd. Een behoorlijk deel van de mondiale wijnbedrijven werken met geavanceerde machines, welke door de wijngaarden rijden en de druiventrossen ‘losschudden’. Efficiënt, handig maar er is altijd 1 probleem, de MOG.

winetitles.com.au

MOG? Dat staat voor ‘matter other than grapes’ denk aan takjes, steeltjes, bladeren en alles wat geen druiven zijn en wat normaal wel meekomt tijdens het machinaal oogsten. In Australië heeft men dit probleem beetgepakt en is hiervoor collectief naar een oplossing gaan zoeken, tijdens een studie met praktijk onderzoek kwam men op mooie oplossingsrichtingen!

Waarom zijn deze takjes, steeltjes en bladeren een probleem voor de wijnmaker? Laten we de vraag omdraaien! Wat zouden de belangrijkste voordelen zijn van MOG-vrije oogsten?

De MOG zit, ondanks het zorgvuldige sorteerproces, niet meer tussen de druiven, waardoor de wijnkwaliteit een verbetering doormaakt.

Deze grote wijnbedrijven transporten enorm veel ladingen druiven, waardoor bij een MOG vrije lading de kosten voor het transport aanzienlijk zullen dalen.

In de wijnmakerij zorgt MOG vrije oogst voor een optimale doorvoer in de wijnmakerij en hiermee voor efficiency.

winetitles.com.au

Voor de complete verslag en studie klik hier

Source: winetitles.com.au

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial