Sherry, steeds meer mensen zijn in de ban geraakt van deze unieke en internationaal bekende Europese wijnen. Sherry wijnen zijn veelzijdig, vol verrassingen en alom gewaardeerd, maar combineren bovenal perfect met gerechten uit de meest uiteenlopende gastronomische culturen, zoals sushi! Vaak wordt sushi vergezeld door een frisse witte wijn of, zoals de Japanse gewoonte is, een biertje of sake, maar heb je er ooit aan gedacht om Fino met sushi te combineren?

Fino Sherry       
Fino staat symbool voor het intense, rijke en genereuze karakter van de wijnen uit Jerez. Deze variant van Sherry wijn wordt gemaakt van Palomino druiven, is bleek goud van kleur en helder door biologische rijping. Vanwege zijn gastronomische veelzijdigheid verdient hij een prominente plaats aan tafel. Deze droge en expressieve witte wijn stimuleert de smaakpapillen op een buitengewone manier en versterkt de smaken van elk begeleidend gerecht, zo ook bij sushi.

Gerijpt onder een laagje gist, dat de sluier van de flor vormt, ontwikkelt de wijn aroma’s van amandelen, vers brooddeeg en wilde kruiden. Fino is een heerlijke droge en lichte witte wijn met een frisse afdronk van amandelen. De zilte smaak van de Sherry versterkt de smaak van de verse vis en harmonieert eveneens met de sojasaus, die ook zoutig is. De lage zuurgraad brengt de rijstazijn in balans en het aroma van groene amandelen in de afdronk van de Fino gaat prachtig samen met de hints van umami in het Yaki Nori geroosterde zeewier en de sojasaus.

Dus stap uit je comfortzone en probeer iets nieuws en spannends door deze internationale Fino te combineren met Sushi!

Sherry Academy
Voor eenieder die meer wil leren over dit unieke product, bestaat de online Sherry Academy. Doormiddel van dit e-learning platform biedt de D.O. Sherry wijnen jong en oud, wijnliefhebbers en professionals de gelegenheid om op elk moment meer te leren over dit enerverende gebied en wijn. In slechts een paar uur leer je basis kennis met onderwerpen zoals de oorsprong, productie en de verschillende stijlen Sherry wijnen. Voor degenen die al beschikken over Sherry kennis is er de mogelijkheid tot een gevorderden cursus welke dieper op de materie in gaat. Maak gemakkelijk en kosteloos een account aan via www.sherryacademy.org en start vandaag nog!

Over de Consejo Regulador
De Raad van Toezicht van de D.O. Vinos de Jerez (Sherry Wijnen), bekend als de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die in 1935 het reglement voor een oorsprongsbenaming publiceerde. Daarom hebben we het over “Jerez-Xérès-Sherry” en “Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda” als oudste oorsprongsbenamingen (D.O.) in Spanje. Binnen het Sherry gebied is er nog een ander product, namelijk de “Sherry Azijn”. Deze wordt sinds 1994 eveneens beschermd door een oorsprongsbenaming (P.D.O.). De Raad van Toezicht die deze drie benamingen beschermt, verenigt 1.750 wijnbouwers en een honderdtal wijnhuizen, die gevestigd zijn in de zogenaamde “Marco de Jerez” in de provincie Cádiz. Zij zijn allen verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit waarborgt de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt. Het werk van de Consejo Regulador heeft deze D.O.P.’s internationale erkenning gebracht. Het gaat om wijnen met een buitengewone variëteit en een echt karakter, met een zeer lange exporttraditie en merken die in de hele wereld echte Spaanse iconen vertegenwoordigen.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial