Bree WEIN, Duitse degelijkheid met een zeer strak design.

Misschien heb je de flessen wijn van Bree Wein wel eens in het winkelschap zien liggen. Strakke en modern ontwikkelde flessen – bijna parfumachtig – voorzien van minimalistisch lettertype, waarbij je meer doet denken aan een wedstijd voor industriële ontwerpers voor een modieus feestje van een high society clubje dan aan een wijnfles. Benoemwaardig is dat de fles bijna direct na de lancering de red dot design award ontving  – een felbegeerde prijs op designers gebied.

Design fles rosé

Zelf omschrijft Bree Wein dit alles als edgy, cool en minimalistisch, waar ik mij volledig in kan vinden. Wat de flessen wijn betreft is er een heel mooi gamma van Pinot Noir rosé, Chardonnay, Riesling, Gewurztraminer, Muskaat, Merlot en ook de noviteit Scheurebe (kruising tussen Sylvaner en de Riesling).

En nu is er weer een nieuwe telg toegevoegd aan de familie, eigenlijk twee! Een bruisende witte wijn gebaseerd op Chardonnay en een rosé van Syrah. Beide uitgevoerd in een 200ml blikje.

De proef op de som, hoe smaakt het!?

Zowel de witte als rosé bubbel zijn beide toegankelijk en zou ik allebei meenemen in de koelbox naar het strand. Beide zitten vol vers fruit en de belletjes vonkelen zacht, wanneer je het in het glas schenkt of direct uit het blikje drink. De Syrah rosé komt wat moeizaam op gang maar in smaak is duidelijk het kleine fruit is aanwezig zoals frambozen en aalbessen, ondanks dat de rosé de classificatie droog heeft, is het wel een tikje plakkerig.

De Chardonnay komt bij mij net wat mooier naar voren, net wat meer frisheid en aroma’s. Denk hierbij aan gele appels, peer en perzik met en zeer frisse afdronk. Heerlijk dorstlessend en precies wat je verwacht!

Cheers op een mooie nazomer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial