Emozioni dal Mondo Merlot e Cabernet Insieme 2023

Na een jaar van afwezigheid om persoonlijke redenen was ik op uitnodiging van Consorzio Tutela Valcalepio was aanwezig als jurylid tijdens de 19e internationale wijncompetitie ‘Emozioni dal Mondo Merlot e Cabernet Insieme’. De competitie bestaan sinds 2004 en heeft de focus op Bordeaux stijl wijnen van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot van over de gehele wereld.

De winnaars zijn bekend! => KIJK VOOR MEER DETAILS => The Winners – Emozioni dal Mondo

De diversiteit aan wijnregio’s en landen is uniek; denk aan regio’s als Bordeaux, Toscane, Pfalz, Californië maar uit ook landen als Griekenland, Bulgarije, Servië , Rusland, Moldavië, Slovenië , Australië, Zuid Afrika en Kroatië.

Hoe zag de punten indeling eruit?

Grand Gold Medal: score van minimaal 92/100 punten
Gouden medaille: score van minimaal 85/100 punten
Zilveren medaille: score van minimaal 82/100 punten

In totaal waren er 270 inzendingen uit 22 verschillende landen (Argentinië, Australië, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Bulgarije, Chili, Kroatië, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Noord-Macedonië, Moldavië, Tsjechië, Roemenië, Rusland, Servië, Slowakije, Slovenië, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Hongarije).

Van de 270 inzendingen werden voor 81 wijnen medailles toegekend (1 dubbel goud en 80 gouden). Het aantal medailles is ondergeschikt aan maximaal 30% van de deelnemers, zoals vereist door het O.I.V.-reglement. Voor het eerst in de geschiedenis van de wedstrijd overtroffen de geregistreerde buitenlandse kampioenen de Italiaanse regio’s Lombardije tot Sicilië, van Toscane tot Basilicata tot Veneto). De 80 gouden medailles die zijn uitgereikt, vertegenwoordigen perfect de grote verscheidenheid aan deelnemende landen: 36 gouden medailles werden toegekend aan Italië, 17 aan Servië en 5 aan Griekenland en Kroatië.

BERICHT WORDT AANGEVULD MET MEER DETAILS ZODRA DEZE BEKEND ZIJN

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial