Hospices de Nuits-Saint-Georges een ware traktatie te worden voor wijnliefhebbers en verzamelaars, en een viering van de tijdloze schoonheid en het vakmanschap van Bourgondische wijnen.

Het Domaine des Hospices de Nuits-Saint-Georges, opgericht in 1270, is een unieke combinatie van een ziekenhuis en een wijndomein. Hoewel minder bekend dan zijn beroemde buurman, de Hospices de Beaune, opereert het op dezelfde prestigieuze wijze. Met 12.7 hectare wijngaarden rondom Nuits-Saint-Georges produceert dit landgoed hoogwaardige wijnen, waaronder Nuits-Saint-Georges (dorp), Nuits-Saint-Georges Premier Cru en Gevrey Chambertin (dorp). Elk jaar wordt de volledige productie geveild, wat bijdraagt aan de reputatie en het erfgoed van dit eerbiedwaardige domein.

De 63e editie van de befaamde Wijnveiling van de Hospices de Nuits-Saint-Georges staat voor de deur, gepland op zondag 10 maart 2024. Een evenement dat de harten van wijnliefhebbers wereldwijd sneller doet kloppen, en dit jaar belooft geen uitzondering te zijn. Gehouden in het illustere Château du Clos de Vougeot en gestreamd via www.interencheres.com, biedt deze veiling een unieke kans voor zowel kenners als nieuwkomers om enkele van de meest verfijnde wijnen van Bourgondië te verwerven.

Het hoogtepunt van deze jaarlijkse bijeenkomst is de veiling van de liefdadigheidspiece, verkrijgbaar bij abonnement per fles tegen een vaste prijs, naast een selectie van kavels die onder de hamer gaan ten behoeve van het ziekenhuis. Een gelegenheid voor liefhebbers om te genieten van zeldzame wijnen en tegelijkertijd een nobele zaak te ondersteunen.

Het thema van dit jaar draait om de glorieuze oogst van 2023, een jaar dat door kenners wordt beschouwd als een van de meest opmerkelijke in termen van identiteit en balans. Ondanks de grillige weersomstandigheden hebben de toegewijde teams van Domaine des Hospices de Nuits-Saint-Georges gezorgd voor een overvloedige oogst van druiven in perfecte rijpheid, wat resulteert in wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en karakter.

Een van de hoogtepunten van deze veiling zijn de twee uitzonderlijke cuvées die de innovatie en vakmanschap van het landgoed weerspiegelen. De “Cuvée des Bienfaiteurs”, een meesterlijke blend van negen Premier Crus, vertegenwoordigt een mozaïek van het terroir van Nuits-Saint-Georges, met alle subtiliteit en finesse die men mag verwachten van een groots Bourgondisch meesterwerk. Daarnaast wordt ook de “Cuvée Hommage à Hugues Perdrizet” gepresenteerd, een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van het landgoed en zijn oudste wijngaarden.

De veiling wordt opnieuw geleid door het dynamische duo van veilingmeester Hugues Cortot en wijnexpert Aymeric de Clouet, die de traditie van de veiling hebben gemoderniseerd en vernieuwd, met opmerkelijke groei en interesse van kopers wereldwijd tot gevolg.

Met de prachtige jaargang van 2023 in het vooruitzicht, belooft de 63e editie van de Wijnveiling van de Hospices de Nuits-Saint-Georges een ware traktatie te worden voor wijnliefhebbers en verzamelaars, en een viering van de tijdloze schoonheid en het vakmanschap van Bourgondische wijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial