Genieten van Wijn: Tavel Rosé 2019 van Domaine de la Mordorée en Châteauneuf-du-Pape Blanc van Domaine Saint Préfert

Domaine de la Mordorée: Tavel Rosé 2019

Historie van Domaine de la Mordorée

Domaine de la Mordorée, opgericht in 1986 door Christophe Delorme, is een familiebedrijf dat uitblinkt in het maken van topkwaliteit wijnen in de Rhônevallei. Het domein, vernoemd naar de houtsnip (in het Frans ‘la Mordorée’), legt een sterke nadruk op biodiversiteit en duurzame wijnbouwpraktijken. Ze streven ernaar de natuurlijke omgeving te beschermen en tegelijkertijd wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren.

De Wijn: Tavel Rosé 2019

Bij het schenken van deze rosé valt direct de diep rozerode kleur op, wat typerend is voor Tavel-wijnen. De geur is intens en uitnodigend, met aroma’s van rijpe aardbeien, frambozen en een hint van kruiden.

Bij de eerste slok wordt de complexiteit van de wijn duidelijk. De Tavel Rosé 2019 biedt een volle, bijna stevige structuur met smaken van rood fruit, citrus en een subtiele minerale ondertoon. Wat deze rosé bijzonder maakt, is zijn balans tussen frisheid en kracht, waardoor hij perfect past bij een breed scala aan gerechten, van zomerse salades tot gegrild vlees en zelfs pittige Aziatische gerechten.

Domaine Saint Préfert: Châteauneuf-du-Pape Blanc

Historie van Domaine Saint Préfert

Domaine Saint Préfert werd in 1920 opgericht door Fernand Serre en is sindsdien een van de toonaangevende wijndomeinen in de Châteauneuf-du-Pape-regio. Het domein werd nieuw leven ingeblazen door Isabel Ferrando, die in 2003 de leiding overnam. Met haar passie voor terroir en traditionele wijnbereidingsmethoden heeft ze Saint Préfert naar nieuwe hoogten gebracht.

Châteauneuf-du-Pape Blanc

De productie van Châteauneuf-du-Pape Blanc is beperkt, aangezien slechts een klein percentage van de wijngaarden is gewijd aan witte druivensoorten zoals Grenache Blanc, Roussanne, Clairette en Bourboulenc. Dit maakt de wijn niet alleen bijzonder, maar ook een traktatie voor de liefhebber van exclusieve wijnen.

Bij het inschenken van een Châteauneuf-du-Pape Blanc van Domaine Saint Préfert valt de heldere, gouden kleur op. De geur is complex en verfijnd, met aroma’s van witte bloemen, perzik, honing en een vleugje geroosterde noten.

In de mond biedt de wijn een rijke en volle smaakbeleving. De Châteauneuf-du-Pape Blanc combineert romige texturen met een levendige zuurgraad, wat resulteert in een harmonieuze balans. Smaken van rijp wit fruit, citrus en een minerale toets komen samen in een lange, verfijnde afdronk. Deze wijn is perfect om te combineren met elegante gerechten zoals vis, schaal- en schelpdieren, wit vlees en verfijnde kazen.

Conclusie

Het drinken van een Tavel Rosé 2019 van Domaine de la Mordorée en een Châteauneuf-du-Pape Blanc van Domaine Saint Préfert is een reis door de rijke wijntradities van de Rhônevallei. Terwijl de Tavel Rosé uitnodigt tot zomerse gezelligheid en veelzijdigheid, biedt de Châteauneuf-du-Pape Blanc een exclusieve en verfijnde wijnervaring die elke wijnliefhebber zal waarderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial